FAQ

Hoe werkt een HVLS ventilator ?

Onze luchtverdelers, ook wel destratificatoren genoemd, zijn toestellen die ervoor zorgen dat de warme lucht die zich ophoopt aan het plafond van de hoge ruimtes van uw gebouwen naar beneden geblazen wordt.
Daarmee zorgen wij dat het temperatuur in grote ruimtes homogeen blijft, zonder luchtgelaagheid. Wij optimaliseren dus verwarming, wij besparen op energie kosten en wij verminderen de warmte ontsnapping via het dak. Vandaag is stratificatie een van de belangrijkste oorzaak van verspilling in grote ruimtes.
De Evel HVLS ventilatoren zijn ontwerpt voor stratificatie problemen te vermijden met een zeer lage energieverbruik.

Waarom EVEL HVLS ventilatoren kiezen ?

EVEL ontwikkeld en fabriceert zijn eigen ventilatoren ; onze klanten kunnen in een brede gamma producten kiezen om aan hun specifieke behoeften te beantwoorden. Wij gaan de klant stap voor stap opvolgen, van design tot plaatsing.

Prestatie en esthetisch, ‘made in Italy’ en zorg voor omgeving zijn de waarden en opdracht van EVEL.

Waar is het mogelijk een HVLS ventilator te plaatsen ?

HVLS ventilatoren zijn geschikt voor alle industriële toepassingen met hoge ruimtes. Ze zijn gebruikt in fabrieken, productievestigingen, opslagplaatsen, logistieke hubs, en in het algemeen in alle gebouwen met plafond hoger dan 5 meters.

Kan HVLS ventilatoren in elk seizoen gebruikt worden ?

Ja, HVLS ventilatoren zijn geschikt voor elk seizoen : in de winter, voor terugwinning van 6°C op vloersniveau, en de zomer, voor koeling zonder gebruik van airconditioning.

Waarom voorkeur geven aan HVLS ventilator ?

Omdat de omgeving afgekoeld wordt met een zeer lage energieverbruik, ten opzichte van HVAC systemen. Bovendien, zijn de operationele kosten zeer laag, maximale energieverbruik is ongeveer 600 W per ventilator.

Wat zijn de voordelen in de winter ?

Hoge ruimtes, met hoge plafond en grote oppervlakte, zijn moeilijk te verwarmen met traditionele verwarming omdat warme lucht ophoopt aan het plafond. De EVEL HVLS ventilatoren zijn de beste oplossing om dit probleem op te lossen, omdat de energieverbruik zeer laag is en een grote rendement hebben om het lucht te verplaatsen. Om een voorbeeld te geven, is het mogelijk tot 6°C terug te winnen met een energieverbruik van 150 W.

Hoe kan ik het aantal HVLS ventilatoren in mijn omgeving berekenen ?

Onze ploeg zal U helpen en adviseren, van design tot plaatsing om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Wij zullen U de gepaste aantal ventilatoren voorstellen, waar ze geplaatst moeten worden en zullen U helpen tot installatiefase.

En als ik een probleem heb met de HVLS ventilator ?

Wij zullen U ook helpen met onze naverkoopdienst, omdat 90% van de problemen een oplossing kunnnen vinden via een internetverbinding. Dankzij dit systeem, kan EVEL rechtstreeks met uw ventilator verbinden om het probleem op te lossen (in optie).

Aarzel niet met ons contact te nemen voor al uw vragen en informatie :

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vlag.    Ik ga akkoord met het gebruik van mijn bedrijfsgegevens volgens het besluit 196/2003 en de EU-verordening 2016/679 - Privacy charter